ОУ Св. Климент Охридски
Основно училище в с. Виноград, обл. Велико Търново

Постижения

 Постижения:

Учебна 2018/ 2019г.:

През месец май 2019г двама ученици- Марио Веселинов Мариев, III клас и Ирина Дмитрий Махнач, IV клас бяха класирани за участие в национално финално състезание организирано от СБНУ.Максимален брой точки постигна Марио Мариев, III клас.

Зад успехите на учениците стои и трудът на техните учители- Мариана Станчева, Христо Петров и Христо Бърдаров.

 

 -------------------

Постижения:

Учебна 2017/ 2018г.:

Четвъртокласничката Виолета Асенова Маринова се класира на областен кръг на олимпиадата по Математика.

-------------------

Четвъртокласничката Петя Десиславова Димитрова се класира на областен кръг на олимпиадата „Знам и мога“ и представи достойно училището.

През м.октомври 2014г.поощрителна награда от 100 лв за представяне на обичая „Пеперуда“ на Фестивала на Житената питка в гр.Стражица.   

  

Грамота от национален конкурс „Да прогоним злото, да бъдем по- добри“ на фондация „Усмивка“ гр.Бургас за изпратени 15 рисунки на кукерски маски за участие в благотворителна изложба.

 

В националното състезание „Аз съм българче“ участваха 4 ученици и всички бяха класирани на втори кръг.

 

Петя Георгиева Петрова,VІ клас и Андриян Мирославов Мирчев, VІІ клас получиха грамоти и предметни награди за участие в конкурс за рисунки на тема „Създателите на Втората Българска държава" съответно второ и трето място.

 

Василка Софиева Борисова, VІклас, получи първа награда в конкурса за рисунка на тема „Спаси живота на децата“, организиран от Областна дирекция на МВР и Регионален инспекторат по образованието-гр.В.Търново.

 

 

В Областен конкурс за рисунка на тема „С очите си видях бедата“,организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-гр.В.Търново Андриян Мирославов Мирчев, VІІ клас, получи втора награда и участие в национален кръг.

В конкурс за драматизация на приказка по Ангел Каралийчев участниците с ръководител г-жа Мариана Станчева получиха втора награда с приказката „Защо щурчето ходи неоженено“.